Ενημέρωση δράσεων της Ε.Ε.Ο.Π.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπογράφηκε επιτέλους το Φ.Ε.Κ. για τον καινούριο πολυαναμενόμενο νόμο που αφορά τη χρήση των μονοπατιών στη χώρα μας. Με χαρά διαπιστώσαμε πως αρκετές απο τις προτάσεις που είχε κάνει η Ε.Ε.Ο.Π  για τα ποδηλατικά μονοπάτια στη διαδικασία της ανοικτής διαβούλευσης έγιναν δεκτές. Αξίζει να σημειωθεί πως οι προτάσεις της Ε.Ε.Ο.Π ήταν και οι μοναδικές προτάσεις απο κάποιον ποδηλατικό φορέα.

Μετά απο τις καταστροφές που έγιναν στα μονοπάτια του αισθητικού δάσους Καισαριαννής, αλλά και τις παγίδες που είχαν επιμελώς τοποθετηθεί μέσα σε αυτά, ο σύλλογος ήρθε σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και αποφασίστηκε επατοποθέτηση των πινακίδων που καταστράφηκαν και η αντικατάστασή τους με νέες, όπως αυτές ορίζονται απο τον καινούριο νόμο. Επιπλέον έχει ξεκινήσει η διαδικασία νέας διαχειριστικής μελέτης η οποία θα ορίζει ξεκάθαρα τη χρήση συγκεκριμένων μονοπατιών, αλλά θα προσπατεύει και νομικά πλέον τους ποδηλάτες και τους υπόλοιπους χρήστες του δάσους ενάντια σε τέτοιες δράσεις.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως μετά απο καταγγελίες μελών μας για ορισμένες πινακίδες που τοποθετήθηκαν πριν λίγο καιρό στο τμήμα του Υμηττού προς τον δήμο Παπάγου-Χολαργού, ο σύλλογος έψαξε το θέμα και με λύπη μας ενημερωθήκαμε πως οι πινακίδες έχουν τοποθετηθεί παράνομα και αυθαίρετα. Συγκεκριμένα έχουν τοποθετηθεί απο ένα επιχειρηματία ο οποίος τις έκανε δωρεά προς τον δήμο Παπάγου-Χολαργού προκειμένου να προωθήσει το προϊόν, χωρίς να υπάρχει η αρμοδιότητα αδειοδότησης μιας τέτοιας πράξης. Για το θέμα αυτό έχει ήδη γίνει καταγγελία.

Ελπίζουμε να είναι ακόμα πιο ξεκάθαρη πλέον η αναγκαιότητα συσπείρωσης μας ως ποδηλάτες, αλλά και του σημαντικού έργου που παράγει ο σύλλογος. Σας περιμένουμε την Κυριακή στην ετήσια γενική συνέλευση και κοπή της βασιλόπιτας προκειμένου να συζητήσουμε απο κοντά όλα τα παραπάνω, αλλά και πολλά άλλα θέματα. Στηρίξτε το έργο μας.  Γίνεται μέλη …αν δε το έχετε ήδη κάνει

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *