Νέα μονοπάτια στο Σταυρό Θεσσαλονίκης

Όπως ήδη γνωρίζεται το καλοκαίρι καταφέραμε-επιτέλους- να τελειώσουμε το μονοπάτι ”παυσίπονο” στο Σταυρό Θεσσαλονίκης ύστερα από σχεδόν 2 χρόνια. Στις αρχές του έτους όταν και επισκεφτήκαμε το μονοπάτι για να κάνουμε ποδήλατο δυστυχώς είδαμε πως η πέργκολα στην αρχή του μονοπατιού ήταν μερικώς κατεστραμμένη.

Η αρχική πίκρα μας γι αυτήν την καταστροφή έγινε λίγες μέρες μετά χαρά. Ο λόγος είναι ότι αφού επικοινωνήσαμε με τον δήμο Βόλβης και το δασαρχείο Σταυρού,  αυτοί όχι μόνο  έδειξαν το σχετικό ενδιαφέρον για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά μας έδωσαν και το πράσινο φως να φτιάξουνε άλλα 2 μονοπάτια. Το ένα θα είναι συνέχεια του ήδη υπάρχοντος και το άλλο καινούριο. Σύνολο 2,5 χιλιόμετρα τουλάχιστον έκαστο. Μπράβο τους και μακάρι να ακολουθήσουν κ άλλοι το παράδειγμα τους.

Ελπίζουμε να μπορέσουμε να αρχίσουμε τις εργασίες σύντομα και να τελειώσουν γρηγορότερα αυτή τη φορά καθώς ο δήμος Βόλβης ενδιαφέρεται και για τη κατασκευή pump-tracks αλλά και δημιουργία μονοπατιών και στα υπόλοιπα μέρη του δήμου. Έχουμε πολλά σχέδια γι αυτόν τον τόπο άλλωστε…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *