Eπισκόπηση 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ορεινής Ποδηλασίας

Η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ορεινής Ποδηλασίας τελείωσε και μαζί της μπήκαν οι βάσεις ενός μεγάλου μας στόχου, να κάνουμε ευρύτερα γνωστή και να δείξουμε την πραγματική πλευρά της ορεινής ποδηλασίας. Σκοπός μας είναι η Πανελλήνια Συνάντηση να γίνει ένας ετήσιος θεσμός που θα εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα και θα μαθαίνουν όλο και περισσότεροι ότι ορεινή ποδηλασία σημαίνει κυρίως αγάπη για τη φύση και το βουνό και όχι μόνο full-face κράνη, θώρακες ή lycra κολάν. Να δουν περισσότεροι ότι νοιαζόμαστε και θέλουμε να προστατέψουμε το περιβάλλον στο οποίο κάνουμε τη βόλτα μας ή αθλούμαστε. Να μάθουν ακόμα πιο πολλοί οτι εκτός απο τα extreme sports, η ορεινή ποδηλασία είναι και ένας τρόπος αναψυχής με τους φίλους ή την οικογένεια μας και ότι οι ποδηλάτες μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά μαζί με τους υπόλοιπους χρήστες του βουνού.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια πιστεύουμε οτι η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ορεινής Ποδηλασίας στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Σίγουρα υπήρχαν τομείς όπου η διοργάνωση χρήζει βελτίωσης, αλλά αυτό που μας έμεινε στο τέλος ήταν ένα χαμόγελο απο όλους. Χαμόγελα απο το Φορέα Διαχείρισης Πάρνηθας γιατί είδαν εμπράκτως ότι σεβάστηκαν όλοι το βουνό και ότι στο τέλος δεν αφήσαμε ούτε το παραμικρό σκουπιδάκι. Χαμόγελα απο τις εταιρείες που μας υποστήριξαν γιατί είδαν οτι η συνάντηση ήταν μια πραγματική γιορτή για όλους και όχι μόνο για κάποιους διαγωνιζόμενους. Χαμόγελα απο τους 120 περίπου συμμετέχοντες, γιατί έκαναν μια βόλτα στο βουνό και γνώρισαν μέρη που δεν είχαν δει και ανθρώπους που δεν είχαν γνωρίσει. Χαμόγελα γιατί χάρη στη Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, ότι κακό και να συνέβη -και δυστυχώς είχαμε ένα-δυο χτυπήματα- αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη πρέπουσα σημασία που όλες οι διοργανώσεις οφείλουν να έχουν. Χαμόγελα και απο εμάς σαν σύλλογος γιατί το χειρότερο που ακούσαμε ήταν το ”για πρώτη φορά καλά ήταν” και αυτό ήταν που στο τέλος μας ξεκούρασε και μας ανακούφισε μετά απο τόσο καιρό προετοιμασιών.

Θα θέλαμε για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσουμε τον Φορέα Διαχείρησης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας για τη συνεργασία, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής για την βοήθεια και την υποστήριξη, το περιοδικό Μbike που για μια ακόμα φορά ήταν χορηγός επικοινωνίας, το Danger Zone photography για τις φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το ηλεκτρονικό περιοδικό sela.gr που ήταν παρών καθ’όλη τη διάρκεια για να καλύψει το γεγονός, την Momentum Mtb Academy για τα δωρεάν μαθήματα στους συμμετέχοντες, την Εndura, τα καταστήματα Downhill.gr, Life Cycles,The Bikings, Low and Flow, To ΠοδηλατάδικοE-Ride, Tsirikos Bikes, Piranha bikes, Velocity Bikes, Dirty Deeds και ΜicroXtreme-TSG για την υποστήριξη και τα δώρα προς τους συμμετέχοντες και φυσικά όλους όσους παρευρέθησαν σε αυτή μας τη προσπάθεια.

Η κλήρωση των δώρων θα γίνει ηλεκτρονικά και οι νικητές θα ανακοινωθούν στη σελίδα μας στο facebook καθώς και οι φωτογραφίες απο την συνάντηση.

Να ‘σται όλοι καλά, πάντα όρθιοι και του χρόνου πιο δυνατά!!!1η Συνάντηση

 

One thought on “Eπισκόπηση 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ορεινής Ποδηλασίας

  1. What a great day ! and great group of riders !

    from 14 years old to ….

    boys girls , xc to downhill !! all together for a quick taste of Momentum style ! 🙂

    We hope to see all this people again!!

    was nice to chat with some of them, we hope we could have more time !!

    Thanks for calling us !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *