Αξιολόγηση: Εndura mt 500 hooded jacket

 Από τα βασικότερα κομμάτια του εξοπλισμού ενός ποδηλάτη βουνού για το χειμώνα είναι ένα αδιάβροχο-αντιανεμικό jacket. Η πρόταση της Endura για την κατηγορία αυτή είναι το mt 500.
 Είναι ένα jacket με μεμβράνη 3 στρωμάτων, 12.000 mm αδιαβροχοποίηση, ιδανικό για βόλτες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμα και το βράδυ. Δοκιμάστηκε τους τελευταίους 3 μήνες σε βόλτες υπό δυνατή βροχή στα βουνά της Αττικής και σε πιο άσχημες καιρικές συνθήκες, με θερμοκρασίες κοντά στο 0 και χαλάζι, στην ορεινή Αρκαδία.
Μέσα από το Jacket δεν πέρναγε καθόλου νερό, ούτε κρύο, ενώ έχει και πολύ καλή διαπνοή λόγω του υλικού του και χάρη στις 2 μεγάλες τσέπες με φερμουάρ, που λειτουργούν ως αεραγωγοί. Χρήσιμη είναι και η κουκούλα που έχει, καθώς είναι αρκετά μεγάλη για να φοριέται με κράνος, αλλά όχι τόσο ώστε να ενοχλεί στις κινήσεις γύρω από το λαιμό. Στα extra μια τσέπη στο στήθος και άλλη μια αδιάβροχη στο μανίκι.
Το σχήμα εφαρμόζει τέλεια και ακολουθεί τις κινήσεις του σώματος, και το ύφασμά του είναι σκληρό και αντέχει σε πτώσεις και χτυπήματα. Προτείνεται να φοριέται με ένα καλό ισοθερμικό, για μεγαλύτερη αντοχή στο κρύο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *