Επισκόπηση σεμιναρίων κατασκευής-συντήρησης μονοπατιών και μαθημάτων ανάπτυξη ικανοτήτων ορεινής ποδηλασίας

Τα πρώτα σεμινάρια και ουσιαστικά η πρώτη δράση της Ε.Ε.Ο.Π έλαβαν τέλος εδώ και ένα μήνα περίπου. Προσπαθώντας να κάνουμε ένα απολογισμό των σεμιναρίων είδαμε πως σε κάθε εικόνα που ερχόταν  στο μυαλό  μας υπήρχε ένα  αίσθημα χαράς και ικανοποίησης για το επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ποτέ μας δεν έχουμε νιώσει τόσο οικεία να δουλεύουμε με αγνώστους και παράλληλα να νιώθουμε ο ένας τόσο κοντά στον άλλο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το μονοπάτι το οποίο έχει καταγραφεί από την πολιτεία ως ποδηλατικό και αποτελεί πλέον πρότυπο, να τελειώσει σε 4 μόλις μέρες.

Παράλληλα με το σεμινάριο τις δύο τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν και μαθήματα ανάπτυξης ικανοτήτων από τον Mark McClure ακολουθώντας τις τεχνικές μεθόδους της ΙMIC. Οι ποδηλάτες που πήραν μέρος στο σεμινάριο δεξιοτήτων αποκόμισαν ορισμένες χρήσιμες γνώσεις αρκετά διαφοροποιημένες  από αυτό που  έως τώρα νομίζαμε ότι ίσχυε.

Ήταν όμως αυτός  ο σκοπός του σεμιναρίου;

Για εμάς ο σκοπός του σεμιναρίου ήταν κυρίως να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στην ορεινή ποδηλασία και δευτερευόντως να εκπαιδεύσουμε κάποιους από αυτούς ούτως ώστε να αποτελέσουν μία γερή βάση στο ξεκίνημά μας. Αυτό όχι μόνο επιτεύχθηκε  αλλά ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία. Δημιουργήσαμε ένα καινούριο μονοπάτι που αν και μικρό όμοιά του  υπάρχουν μόνο 20 στον κόσμο και το πρώτο του είδους του  κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από εθελοντές. Αποτελούμε ήδη παράδειγμα ανά τον κόσμο και πολλοί μιλούν για εμάς αφού είδαν τι δημιουργήσαμε και κυρίως στους καιρούς που ζούμε. Επιπλέον αποκτήσαμε πολύτιμη τεχνογνωσία για την κατασκευή μονοπατιών που έλειπε εξ’ ολοκλήρου από τη χώρα μας. Είδαμε οικογένειες με μικρά παιδιά να έρχονται να δουν το μονοπάτι και την όλη διαδικασία. Είδαμε αναβάτες να σταματούν τη βόλτα τους και να κοιτούν με θαυμασμό αυτούς που έσκαβαν και να θέλουν και αυτοί να βοηθήσουν. Ακούσαμε άπειρα ”ευχαριστώ” , ”επιτέλους έγινε κάτι και σε μας” και πήραμε άπειρα χαμόγελα. Είδαμε την πολιτεία να επικροτεί τη προσπάθειά μας και στο τέλος να θέλει να συνεχιστεί το έργο μας και το πιο σημαντικό δημιουργήσαμε φίλους και δεθήκαμε με ανθρώπους απ’ ΌΛΗ την Ελλάδα και ήδη προγραμματίζουμε ενωμένοι πλέον τις επόμενες δράσεις μας έχοντας πλέον κάτι να επιδείξουμε και κάπου να στηριχτούμε. Η Ε.Ε.Ο.Π. δημιουργήθηκε για να φέρει τους ποδηλάτες πιο κοντά και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ορεινής ποδηλασίας στη χώρα μας. Αυτό για αρχή επιτεύχθηκε , αλλά τίποτα δεν θα γινόταν ούτε θα γίνει χωρίς την υποστήριξη που είχαμε όλες αυτές τις μέρες από εσάς που πλέον αποτελείτε μέλη της.

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την βοήθεια και την στήριξη που είχαμε από την Σκωτσέζικη εταιρία ποδηλατικού ρουχισμού Endura (http://www.endura.gr/) η οποία μετά από προτροπή του αντιπροσώπου της στην Ελλάδα μας παραχώρησε τα μπλουζάκια του συλλόγου και έθεσε τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία και υποστήριξη.

Σας ευχαριστούμε  προσωπικά όλους όσους συμμετείχατε και όλους όσους βοηθήσατε με διάφορους τρόπους χωρίς να συμμετέχετε στο σεμινάριο, γιατί καταφέρατε να το μεταμορφώσετε από μετάδοση γνώσεων σε μεταλαμπάδευση ελπίδας.

Μετά τιμής και θαυμασμού                                                                                        Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                                   Ε.Ε.Ο.Π

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *