Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ JOHN BURKE ΣΤΗΝ INTERBIKE

Αξίζει τον κόπο να αφειερώσετε λίγη ώρα και να ακούσεται πως σκέφτονται και δρουν οι επιχειρηματιες της βιομηχανίας του ποδηλάτου σε μια χώρα που γέννησε την ορεινή ποδηλασία.

http://www.youtube.com/watch?v=dBQt9WDwp44&feature=youtu.be

Κάποια αξιοσημείωτα σημεία από τα λόγια του ομιλητή:

– Η αλλαγη της δυναμικής και η εξάπλωση του ποδηλάτου δεν οφείλεται στις βιομηχανίες και τους εμπόρους αλλά στους ίδιους τους ποδηλάτες.

– Οι ποδηλάτες αν συγκεντρωθούν και οργανωθούν μπορούν να αποτελέσουν

ακόμα και πολιτική δύναμη που μπορεί να επηρεάσει αποφάσεις.

– Η προσπάθεια της IMBA (International Mountain Bike Association) φτιάχνοντας διαδρομές αλλά και ποδηλατικά πάρκα έδωσε την ευκαιρία στον καθένα να δοκιμάσει και να γευτεί την εμπειρία της ορεινής ποδηλασίας, προκαλώντας θετικές εντυπώσεις. Αυτοί οι άνθρωποι με την σειρά τους διέδωσαν την εμπειρία που είχαν και έτσι από στόμα σε στόμα, από το χωριό στην πολλή η ορεινή ποδηλασία κερδίζει περισσότερους οπαδούς αυξάνοντας την δυναμική της.

– Πρέπει όλοι να στηρίξουμε οργανισμούς όπως η IMBA (http://www.imba.com), Bikes Belong (http://www.bikesbelong.org), Ε.Ε.Ο.Π.  γιατί μέσα από αυτούς μπορούμε να διαδώσουμε, να διαμορφώσουμε και να εξελίξουμε την ποδηλασία.

 

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγιση των επιχειρηματιών που υποστηρίζουν πάρα πολύ θερμά την ποδηλασία αφού στο τέλος της ημέρας περισσότερα ποδήλατα σημαίνει περισσότερα έσοδα για αυτούς. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι ότι έχουν καταλάβει ότι χωρίς να δώσεις, και στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνον υλικά, δεν μπορείς να “παίρνεις” και να εξακολουθήσεις να “παίρνεις” μελλοντικά. Ίσως ένας λόγος που τα πράγματα είναι διαφορετικά στο εξωτερικό όσον αναφορά τις διαδρομές και τα μονοπάτια, είναι αυτή η κουλτούρα που έχουν ακόμη και οι άνθρωποι που θεωρητικά κοιτούν μόνο το κέρδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *