ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

– Επαφή με την φύση: Ένας δεσμός που σαν άνθρωποι δεν θα πάψουμε ποτέ να επιδιώκουμε την επαφή αυτή ιδιαίτερα αν ζούμε σε μεγάλες πόλεις.

 

 

– Απόδραση από την καθημερινότητα: Η ορεινή ποδηλασία μας δίνει την δυνατότητα να ξεφύγουμε από τα κοινωνικά μας δεσμά και να απολαύσουμε την εμπειρία του ποδηλάτου και το να βρισκόμαστε και να κάνουμε κάτι κοντά στην φύση.

– Διασκέδαση: Όλοι οι ποδηλάτες απολαμβάνουν την φύση και το τοπίο αλλά μεγάλο ποσοστό της απόλαυσης προέρχεται από το ίδιο το μονοπάτι. Τα καλυτέρα μονοπάτια προσφέρουν μεγάλες δόσεις διασκέδασης με την σωστή ροή τους, τις στροφές, τα ανηφορικά και κατηφορικά κομμάτια και τις ιδιαιτερότητες τους.

– Πρόκληση: Το ότι πολλοί ποδηλάτες μπορεί να σταματήσουν και να γυρίσουν πίσω προκειμένου να ξανακάνουν ένα τεχνικό κομμάτι ενός μονοπατιού λέει πολλά. Ένα τεχνικά δύσκολο κομμάτι στο μυαλό ενός ποδηλάτη ορεινής ποδηλασίας δεν είναι απλώς ένα κομμάτι που θα περάσει γιατί είναι υποχρεωμένος λόγω του ότι δεν υπάρχει από αλλού πέρασμα,. Θα το προσπαθήσει ξανά και ξανά μέχρι να μπορέσει να το <<δαμάσει>> και να το περνάει με ευκολία και στιλ. Μπορεί να χρειαστεί μέρες, μήνες ίσως και χρονιά. Αυτή η διαδικασία και τέλος η ικανοποίηση της επιτυχίας είναι η κινητήριος δύναμη που τροφοδοτεί την κάθε πρόκληση του μονοπατιού.

– Γυμναστική: Εκτός από το σώμα η ορεινή ποδηλασία εξασκεί και γυμνάζει τα αντανακλαστικά, το μυαλό και την κριτική σκέψη.

 

– Ποικιλία: Οι ποδηλάτες της ορεινής ποδηλασίας αρέσκονται στην ποικιλία και την εναλλαγή μονοπατιών.

 

 

– Συνδεσημότητα: Πολλοί ποδηλάτες σχεδιάζουν τις διαδρομές που θα κάνουν ενώνοντας διαφορά μονοπάτια είτε σαν μια μονοκόμματη διαδρομή είτε σαν μια κυκλική διαδρομή. Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη για την τελεία διαδρομή αλλά οι περισσότεροι προτιμούν κυκλικές διαδρομές με εναλασόμενο τερρέν, δυσκολία και απόσταση οι οποίες ενώνονται μεταξύ τους είτε με μονοπάτι είτε με δασικούς δρόμους.

-Συντροφικότητα: Η κοινωνική πλευρά της ορεινής ποδηλασίας είναι αδιαμφισβήτητη. Μπορεί το να κάνει ποδήλατο κάποιος να είναι ωραίο, με παρέα όμως είναι το κάτι άλλο. Υπάρχει κάτι το μαγικό στο να μοιράζεσαι την εμπειρία της ορεινής ποδηλασίας με άλλους.

– Εγκαταστάσεις – Παροχές: Οι εγκαταστάσεις ολοκληρώνουν την ποδηλατική εμπειρία. Αυτές μπορεί να είναι:

-Τουαλέτες

-Μπάνια

-Χώρος για Κάμπινγκ

-Σήμανση

-Δυνατότητα πλυσίματος του ποδηλάτου

-Χώρος εξάσκησης ικανοτήτων

Και σε τοπικό επίπεδο:

– Εστιατόρια – ταβέρνες

– Μαγαζιά

– Ποδηλατικά καταστήματα

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *